11 Ağustos 2012 Cumartesi

4th Day In SPAIN: GRANADA

Sabah kahvaltı sonrası özel otobüs ile Granada'ya hareket ettik. Varıştan sonra panoramik Granada şehir turu yaptık. Şehir turunda Alhamra Sarayı, Generalife’i ve Pedro de Machuca’nın yaptırdığı Karl V’in Sarayı görülmesi gereken yerler arasında. 

Akşam ise bir diğer Flamenco gecesine gittik. Bu sefer alaylı (eğitimini almamış) flamenco dansçılarını izledik. Hem de evlerinde! Onlara İspanyol çingeneleri diyorlar. Açıkçası onların dansı bir gece önce Sevilla'da izlediğimizden daha güzeldi :)
 Dans gösterisi uzun ama dar bir odada, izlemeye gelen misafirlere birer kadeh içki eşliğinde gerçekleşiyor. Çok keyifli bir o kadar da anlamlı bir flamenco izledik İspanyol çingenelerinin evinde. İşte evlerinin üst katından bir kare ve sonrası dansı gerçekleştirdikleri yeşil sandalyeli oda...

















*Ertesi sabah gezeceğimiz Alhamra Sarayı'nın Granada tepesinden görünüşü




*Elhamra, Gırnata'ya hakim bir tepe üzerindeki düzlükte, savunma kalesi ve saray olarak yapılmış. Bu yüzden dışarıdan biraz hantal görünüyor. Fakat hantal kale duvarlarının içinde eşsiz güzellikte bir sarayla karşılaşılıyor. Duvarlarında kırmızı tuğla, damında kırmızı kiremit kullanıldığı için adına da Elhamra, yani "Kırmızı" denmiş.



*Elhamra Sarayı'nın içinden perspektifli birkaç kare...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder