27 Ağustos 2012 Pazartesi

Back from GREECE: While in RHODES

Tekrar merhaba! Altı günlük bir tatilden sonra geri döndüm. Nereye mi gittim? Salı günü İzmir'e, ertesi gün ise Ocean Majesty Cruise ile Yunan Adaları'na... Gezi detaylarını daha sonra aktarırım. Paylaşmak istediğim pek çok şey var elimde:)

Harika bir tatilden sonra bana kalanlar; bir sürü fotoğraf, unutulmaz anılar, yeni tatlar, geziler ve yeni tanışılan insanlarla edilen sohbetler oldu. Bunlardan önce, blogumu daha fazla gezi bloguna çevirmeden:), tatil boyunca giydiğim kıyafetleri postlamak istiyorum. 

Elbetteki yaz tatili olduğu için, giyinmek adına fazla alternatif olmuyor. Hele bir de güzel koyları ve plajları olan muhteşem Yunan Adaları'nı gezmeye gitmişseniz. Stil ayrıntıda gizlidir diyerek Rodos Adası'ndan kalan mini bir postu paylaşıyorum. Devamı gelecek...


20 Ağustos 2012 Pazartesi

7th Day In SPAIN: FIGUERAS / Teatre-Museu DALÎ

7.gün sabah Barcelona'nın bir köyü olan Figueras'a geçtik. Salvador Dali'nin inşa ettirdiği ve iç tasarımı ile bizzat ilgilendiği Teatre-Museu DALI'yi gezmeye gittik. 

1904 yılında İspanya'nın Katalonya bölgesinde bulunan Figueras kentinde doğan Salvador Dali Katalan sürrelist bir ressam olarak bilinir.
Anne ve babasının 1901 doğumlu ilk çocuğu, Dalí'nin doğumundan önce (1 Ağustos 1903'te) sindirim yolu iltihabından ölmüş, onun ismi olan Salvador da ikinci çocuğa geçmiş. İlk çocuklarının küçük yaşta ölmesini bir türlü kabullenemeyen Dalí çifti, küçük Dalí'nin yanında sık sık ölmüş ağabeyinden bahsediyor, ilk Salvador'un bir resmini yatak odalarının duvarında tutuyor, ve Dalí'yle beraber düzenli olarak ilk Salvador'un mezarını ziyaret ediyorlarmış. 

Bu durum, Dalí'nin küçük yaşta kendi kimliği konusunda karışıklık yaşamasına sebep olmuş. Sonradan, hiç tanımadığı ağabeyi hakkında "İki su damlası gibi birbirimize benziyorduk, fakat yansımalarımız farklıydı; O, herhalde benim, fazla mutlak olarak tasarlanmış ilk versiyonumdu." diye yazmış.


19 Ağustos 2012 Pazar

6th Day In SPAIN: BARCELONA

Valencia'dan sonraki son durağımız ise Barcelona oldu. Kalan iki günü de Barcelona'da geçirdik. İtiraf etmeliyim Barcelona'dan ayrılmak çok zor oldu. Tahmin edersiniz ki iki gün yetmedi :( Dilerim tekrar gitme fırsatım olur. Valencia'dan Barcelona'ya geçişimiz çok rahattı. O sabah yağmurlu hava eşliğinde yolculuk başladı. 4 saat sonra Barcelona sınırları içerisindeydik... 


18 Ağustos 2012 Cumartesi

5th Day In SPAIN: VALENCIA

Granada'dan sonraki sabah yine kahvaltıdan sonra özel otobüs ile Valencia'ya yolculuk başladı. En uzun süren yolculuk oldu Valencia'ya varış. Çünkü tam 8 saatin sonunda Valencia'daydık. Hemen otelimize yerleşip, dinlendikten sonra İspanya'nın en büyük alışveriş merkezi olan El Corte Ingles'e gittik. 

Madrid'te tanıştığımız bu alışveriş merkezi, Türkiye'deki Boyner, YKM vb. gibi, pek çok ürünün tek marka ve isim altında satıldığı büyük mağazalardan biri. İspanya'da bilinen tek büyük marka da diyebiliriz. Şarküteriden kıyafete, elektronikten kitapevine kadar çok çeşitli ürün skalasına sahip El Corte Ingles mağazaları var. Biz de İspanya'da olduğumuz 8 gün boyunca birçok ihtiyacımızı El Corte Ingles'ten karşılamıştık.

Valencia'da ilk akşam panaromik şehir turuyla geçti. Ertesi sabah başladık tura.
Ve bunlar da Valencia'dan kalanlardan...


Flamenco In GRANADA

İstemdışı bu ara blogumu boşladım baya farkındayım. Hadi toparlayayım hemen o zaman:) 
İşte Granada'da bir çingene evinde izlediğim flamenco gösterisinden kameramda kalanlar.
İyi seyirler.


11 Ağustos 2012 Cumartesi

4th Day In SPAIN: GRANADA

Sabah kahvaltı sonrası özel otobüs ile Granada'ya hareket ettik. Varıştan sonra panoramik Granada şehir turu yaptık. Şehir turunda Alhamra Sarayı, Generalife’i ve Pedro de Machuca’nın yaptırdığı Karl V’in Sarayı görülmesi gereken yerler arasında. 

Akşam ise bir diğer Flamenco gecesine gittik. Bu sefer alaylı (eğitimini almamış) flamenco dansçılarını izledik. Hem de evlerinde! Onlara İspanyol çingeneleri diyorlar. Açıkçası onların dansı bir gece önce Sevilla'da izlediğimizden daha güzeldi :)
 Dans gösterisi uzun ama dar bir odada, izlemeye gelen misafirlere birer kadeh içki eşliğinde gerçekleşiyor. Çok keyifli bir o kadar da anlamlı bir flamenco izledik İspanyol çingenelerinin evinde. İşte evlerinin üst katından bir kare ve sonrası dansı gerçekleştirdikleri yeşil sandalyeli oda...



8 Ağustos 2012 Çarşamba

Flamenco In SEVILLA

Flamenco gecesinden mini bir kayıt. İyi seyirler :)


3rd Day In SPAIN: CORDOBA & SEVILLA

3.gün kahvaltıdan sonra yine düştük yollara. Özel otobüs ile Cordoba'ya hareket ettik. Cordoba‘ya vardıktan sonra panaromik şehir tanıtım gezisinde, yapımına 785 yılında başlanan ve 987 de tamamlanan, Batı islam sanatının en etkili yapılarından biri olan Cordoba Camii ve Musevi Mahallesi görülmeli mutlaka. 


5 Ağustos 2012 Pazar

2nd Day In SPAIN: TOLEDO

2.gün sabah kahvaltıdan sonra İspanya'nın eski başkenti olan ''Toledo''ya gittik. İspanya’nın eski başkenti Toledo, Unesco Dünya Mirası listesinin en önemli kentlerinden biri imiş. Ülkenin en heybetli katedrali, dünyaca ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yaparak dünyanın sayılı müzeleriyle yarışır hale gelmiş. El Greco’nun kenti olarak bilinen Toledo, 16. yy’dan günümüze değişmeden gelmeyi başarmış. Roma, Vizigot, Arap, Gotik, Rönesans mimarisinin izlerini taşıyan yapılar, dar sokaklar, El Greco’nun tabloları, tipik pastaneler, Damascino mağazaları ve tabii ki ünlü katedrali ile turistik bir hac yeri haline gelmiş.


4 Ağustos 2012 Cumartesi

REAL MADRID C.F - ATHLETIC DE BILBAO

Şans eseri Madrid'e gittiğimiz günün akşamı Real Madrid ve Athletic Bilbao'nın maçı vardı. Biz de bilet bulur bulmaz aldık. Çok şanslıyız ki güvenlik bariyerlerinin hemen arkasındaki sıradaydı yerlerimiz. Maç heyecanını en ön sırada yaşadık. Hayatımda ilk kez futbol maçı izlemeye gitme heyecanım bir yana, yurtdışında izliyor olmam da ayrı bir heyecandı benim için. Barnebeu Stadı'nda o atmosferi yaşamak, hiç bilmediğiniz dilden konuşan insanların tezahüratları arasında bir başka oluyormuş.



3 Ağustos 2012 Cuma

8 Days In SPAIN

Yaklaşık 6 ay öncesine kadar profesyonel bir fotoğraf makinem yoktu. Teknoloji çağındayken hele bir de artık bilen bilmeyen herkesin elinde bir profesyonel fotoğraf makinesı gördüğümüz şu günlerde ben de artık digital makinemden sıkılıp, çektiğim fotoğrafların kalitesini arttırmak adına işimi göreceğini düşündüğüm bir makine satın aldım. Canon 1100D. Kendisinden fazlasıyla memnunum. Kullanımı konusunda kapsamlı bir ön çalışma yapamasam da kullanımı oldukça kolay ve rahat. 
Gelelim asıl konuya, makineyı ocak ayında satın aldım ve bir haftaya kalmadan ailemle birlikte İspanya turuna gittik. 8 gün boyunca yaklaşık 8 şehrini dolaştık İspanya'nın. Oldukça kapsamlı bir geziydi. 
1.gün yaklaşık 4 saatlik bir uçuş sonunda İstanbul'dan Madrid'e vardık. 


2 Ağustos 2012 Perşembe

STRIPED TIGHTS

Tekrar merhaba. Çok uzun zaman önce açtığım ve sürekliliğini getiremediğim blogumun başına geçmeye karar verdim. ( Yine! ) Ama bu sefer kararlıyım.:) Blogumda paylaşmak istediğim pek çok görselim oldu bu zamana kadar. Sürekliliği sağmalak adına gün gün paylaşmayı düşünüyorum bunları. Şimdilik annemle birlikte dışarı çıktığımız bir günde neler giydiğimi gösteren birkaç fotoğrafı paylaşıyorum sizlerle. Görüşmek üzere...